Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πολύτεκνη μητέρα: κ. Πρωθυπουργέ κάντε κάτι με τον νόμο » 3255/2004″ που κατήργησε η κα. Διαμαντοπούλου

Βασιζόμενοι σε έναν νόμο (3255/2004) που ίσχυε ανελλιπώς επι 6 συναπτά έτη και παροτρυνόμενοι από το ίδιο το κράτος πήραμε αποφάσεις ζωής, τις οποίες τις ανέτρεψε εν μία νυκτί η τότε υπουργός παιδείας κα. Διαμαντοπούλου.
Φυσικά μας υποσχέθηκε – αφού μας έβαλε σε μία λίστα ειδικών κατηγοριών – ότι θα μας απορροφήσει σε βάθος δύο ετών, κάτι το οποίο αποδείχτηκε στην πορεία ασύστολο ψεύδος. Έκτοτε, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα... δικαστήρια για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα(αναμένουμε την απόφαση του Σ.Τ.Ε), ταλαιπωρώντας τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά.
Η τότε – αλλά και η μετέπειτα – ηγεσία του υπουργείου δεν σεβάστηκε ούτε τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 21 που λέει ότι: «Πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το κράτος… καθώς και ότι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους ».
Για τους παραπάνω λόγους και συνάδοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της τωρινής κυβέρνησης ότι: «Σχεδιάζουμε έναν νέο προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων προσωπικού που θα υλοποιηθεί άμεσα με την συνεκτίμηση του συνόλου των προσόντων κάθε εκπαιδευτικού. Κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες, και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους (Διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο +ΑΣΕΠ, λίστα Πολυτέκνων) και εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών». Είστε διατεθειμένοι να τηρήσετε την υπόσχεση σας να εργασθούν επιτέλους οι πολύτεκνοι ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Μπορείτε να κάνετε τις προσλήψεις των πολυτεκνών που είναι εγκλωβισμένοι στις λίστες βάσει κοινωνικών κριτηρίων; Θα τους δώσει η σημερινή ηγεσία το δικαίωμα να εργασθούν και να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους;

Με εκτίμηση μια μητέρα πολύτεκνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου