Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πηγαίνετε όπου μπήκατε και από του χρόνου μετεγγραφές!

Σε ομήρους μακράς διαρκείας μετατρέπει περίπου 20.000 χιλιάδες εισακτέους που δικαιούνται μετεγγραφή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και μην χρεωθεί το πολιτικό κόστος της κατάρρευσης των πανεπιστημίων. Με νεότερες δηλώσεις, ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, συνέστησε στους δικαιούχους μετεγγραφής «να κάνουν το πρώτο...
εξάμηνο εκεί όπου μπήκαν»!
Με προσφυγή στα δικαστήρια απειλεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
Με άλλα λόγια, να πάνε να νοικιάσουν σπίτια, να χρεωθούν με αγορά οικοσκευής, διότι ο υπουργός Παιδείας τώρα συνειδητοποίησε ότι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις και δεν μπορεί να κάνει "τόσο γρήγορη εφαρμογή" του μέτρου των μετεγγραφών!
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν είδα τις δεκάδες χιλιάδες και τα πανεπιστήμια του κέντρου να πλημμυρίζουν και τις περιφέρειες να 'απερημώνονται' από φοιτητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είπα ότι δεν μπορώ να κάνω για τόσες χιλιάδες τόσο γρήγορη εφαρμογή».
Οπότε τώρα συστήνονται από τον Α. Λοβέρδο τα εξής: «Οι αιτήσεις για μετεγγραφή θα ζητηθούν από τους ενδιαφερομένους φοιτητές τώρα, οι αποφάσεις θα βγούνε με άνεση. Όπως κάθε χρόνο συντελούνται οι μετεγγραφές τον Ιανουάριο, έτσι και φέτος. Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί όπου μπήκαν. Άρα θα έχουμε χρόνο και εμείς και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα το λύσουμε».
Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας προκαλούν απελπισία σε χιλιάδες οικογένειες που αδυνατούν να αναλάβουν το κόστος της μετεγκατάστασης των παιδιών τους, ενώ θολώνουν και πάλι το τοπίο των μετεγγραφών, αφού ο Α. Λοβέρδος δηλώνει ότι δεν πρόκειται «να αφήσω την πραγματικότητα να πάει στον τοίχο την παιδεία». Από την πλευρά της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια κατά των ρυθμίσεων του υπ. Παιδείας.

Τ. Κουράκης: Σκάνδαλο ο διπλός μισθός
Στο μεταξύ σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο Τ. Κουράκης, συντονιστής της ΕΚΕΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, την τροπολογία του υπουργού Παιδείας με την οποία χορηγείται άλλος ένας μισθός σε πρυτάνεις αντιπρυτάνεις και κοσμήτορες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κατέχουν και έμμισθη θέση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Ο Τ. Κουράκης τονίζει ότι ο υπουργός Παιδείας προσφέρει ένα «δώρο» σε αυτούς που δεν το έχουν ανάγκη, στερώντας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και την επιστημονική κοινότητα θέσεις διδακτικού προσωπικού, τις οποίες χρειάζονται άμεσα. Μάλιστα, σημειώνει ότι η τροπολογία έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο 4009/2011 (Αʼ195) άρθρο 24 παρ.2, ο οποίος ορίζει ότι «η ιδιότητα του πρύτανη, του αναπληρωτή πρύτανη και κοσμήτορα είναι ασυμβίβαστη με κάθε επαγγελματική απασχόληση εκτός του ιδρύματος, καθώς και με την κατοχή έμμισθης θέσης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου